Tillbaka igen

Jag är tillbaka igen.
Det blev en paus igen här på bloggen, men ibland saknar jag lusten att skriva och i stället för att pressa fram något så fick det bli en paus. Det var ju lockdown här i Manchester sist jag skrev, men nu är läget annorlunda. De har öppnat restauranger, britternas älskade pubar, museum, gym, bio med mera. Det går med andra ord att leva lite som vanligt igen även om det fortfarande är distansering och masker inomhus som gäller. 
 
Nova och jag reste till Sverige i början av april och Henke kom ett par veckor senare. Måste säga att detta tyvärr kändes mest som en måste-resa den här gången. Vi hade samlat ihop Novas alla sjukhusbesök, så det blev många besök och ibland flera på samma dag. Allt gick ändå bra även om det var stressande. Nova har börjat få tillväxthormon eftersom hon växer för långsamt. Det är en spruta som ska ges varje dag och hon har varit jätteduktig med att ta dem, oftast inget bråkande utan hon vet att hon måste. 
 
Vi åkte tillbaka hit för lite mer än två veckor sedan. Vi har suttit i den obligatoriska 10-dagars karantänen och tagit två corona test under tiden. I lördags fick vi gå äntligen gå ut igen och möttes av sommaren. Vi gick och åt på restaurang, vilket kändes som en evighet sedan, därefter njöt vi av solen på takterrassen som tillhör byggnaden vi bor i och där hade en tillfällig bar öppnat upp. Det kändes som att vi var vid medelhavet och inte i norra England. 
 
Nu har Nova gått sina första dagar i förskolan sedan i slutet av mars och det har gått bra. Vi får se vad vi hittar på i helgen, inget bestämt ännu utan vi tar det lite som det kommer. Det enda är att man oftast måste förboka om man ska göra något speciellt, alla aktiviteter är lite begränsade pga coronan. Vi hittade några aktiviteter förra helgen som inte behövde bokas, men jag tänkte skriva om dessa i ett eget inlägg, så håll utkik här på bloggen. 
 

Kommentera här: