Nu glömmer vi 2020

Det har varit tyst väldigt, väldigt länge här på bloggen. Det har helt enkelt inte varit roligt och inspirerande att skriva med tanke på pandemin. Året 2020 går väl inte till historien som det bästa året någonsin, det är väl ingen som kan hålla med om det.

 Det har varit tufft för oss alla. Personligen har pandemin gjort att vi under längre perioder varit splittrade som familj när Henke har befunnit sig i Manchester samtidigt som Nova och jag varit kvar i Skåne. Anledningen till det är att Nova och jag inte kunnat få sjukvård i England om skulle behövt det under pandemin och vi vågade inte ta några risker så därför har Nova och jag har varit mycket för oss själva eftersom det inte funnits så mycket att hitta på samtidigt som rekommendationerna har varit att minska den sociala kontakten. Detta har såklart varit tufft, men vi har kunnat åka upp till mina föräldrar i Småland och njutit av att få vara på landet och ute i naturen.  

Henke har inte haft det lätt med att försöka ta sig mellan England och Sverige i dessa tider. En resa i maj tog 3 dagar, vilket är helt sjukt när det bara är 2 timmars flyg i vanliga fall. Lägg därtill att han varit tvungen att isolera sig i England i 2 veckor när han åkt dit. Vi har haft videosamtal nästan varje dag när vi varit splittrade.

Drömmen om vårt familjeäventyr sattes på paus.

Vi ser nu framåt och bestämde att nej nu får det räcka, vi måste vara tillsammans som familj. Därför åkte Nova och jag med Henke tillbaka till England nu efter nyår. Vi har precis avslutat 10 dagars isolering och kan gå utanför lägenheten. Det är lockdown här men jag känner att det inte kommer påverka oss så mycket, vi är bara glada att få vara tillsammans. Dessutom så är förskolorna öppna, vilket betyder att Nova ska göra sin debut där nästa vecka. Det är väldigt spännande för oss och hon är redo för detta. Hon behöver mer stimulans än vad jag kan ge henne här hemma och framförallt få leka med jämnåriga. Jag ska läsa en introduktionskurs i arkeologi, som jag verkligen ser fram emot att göra. Både Nova och jag behöver utvecklas på varsitt håll. 

Jag bjuder idag på lite bilder från 2020 och sedan tycker jag vi glömmer allt tråkigt och ser framåt även om vi fortfarande lever mitt i en pandemi. Vi håller ut och hoppas att vaccinet gör sitt, så kan vi nog börja gå mot en lättare vardag.

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: