Det var en stor dag för oss

Igår var det en stor dag. Nova började på förskolan/preschool. Både Henke och jag följde med och lämnade henne. På grund av corona så fick vi inte följa med in utan vi lämnade henne vid ytterdörren. Det var en konstig känsla, men som vi känner Nova trodde vi inte det skulle vara några problem, men man vet ju aldrig hur hon skulle reagera. 

På eftermiddagen gick vi och hämtade henne. Lite nervösa var vi över hur det gått men eftersom de inte hört av sig antog vi att det gått bra. 

Det var en nöjd tjej som kom ut. Under samlingen hade de hälsat henne välkommen på svenska och hon hade snabbt kommit in i gruppen och lekt med de andra barnen. De berättade att hon förstått mycket av engelskan och genom att titta på de andra barnen kunde hon hänga med. Hon hade en klisterlapp på bröstet som beskrev något som hon gjort under dagen, som vi kunde prata om på kvällen. Detta var för att eftersom lämning och hämtning går väldigt snabbt (pga corona) så hinner personalen inte berätta allt de gör under dagen.

Idag var det en glad tjej som vaknade och berättade att hon skulle äta gröt först och sedan gå till skolan ❤
Kommentera här: