Födelsedag och Potträning

Förra veckan var mycket lugnare än veckan innan. I måndags för en vecka sedan fyllde jag år. Vi lyxade till det med hämtmat från Vapiano's. Det är hur smidigt som helst att få maten hemleverad och det finns så många valmöjligheter att man får beslutsångest, men den här gången blev det Italienskt. Jag fick ett hemmagym av Henke och Nova i present. I april öppnar en byggnad med gym och pool m.m. som vi får tillgång till, men vi får ju försöka röra på oss lite tills dess.

Förra helgen bestämde vi att det var dags att ta tag i Novas potträning på allvar. Vi gjorde ett försök i somras men varken hon eller vi var mogna för det då. Nu tänkte vi att vi försöker igen. Hon har fått gå på pottan lite då och då under hela hösten men det krävs att vi bestämmer  oss och går all in för att det ska ge resultat. Jag och Nova stannade hemma hela veckan och tränade. Vi gjorde sedan kortare utflykter i slutet av veckan. Nova har gjort framsteg och är nu utan blöja på dagarna, det sker olyckor men de är ganska få. Vi är inte riktigt framme vid målet än, men målet är inom räckhåll.

I lördags gick vi hela familjen till John Rylands Library. Nova och jag har varit där på sagostund innan men Henke har inte sett det. Han höll med om Harry Potter känslan. Efter biblioteket gick vi till Waterstones bokhandel och Nova fick ett par nya böcker. Det måste vara den största bokhandel jag varit i med tre våningar med böcker och ett café. Nova höll sig under hela utflykten, vilket gjorde oss väldigt stolta eftersom vi var borta en ganska  lång stund, i alla fall om man pottränar.

Den här veckan kommer vi att hitta på mer saker eftersom Nova och jag är väldigt trötta på att sitta i lägenheten nu och potträningen fortsätter...

Kommentera här: