Shopping och Museum i Manchester

De första vardagarna här i Manchester har gått bra. Igår gick jag och Nova till shoppingcentret mitt i Manchester, Arndale. Vi har bestämt att vi inte ska flytta med så mycket från Sverige utan köpa nytt här. Det betyder att Nova behöver nya leksaker och jag lite mer kläder än vad som fick plats i resväskan hit.

Kom hem med en hel del, mest leksaker till Nova. Inte så mycket kläder till mig, så får väl ta en shoppingrunda snart igen 😀Idag besökte vi Science and Industry Museum. Gick inte igenom hela den här gången men eftersom vi bor en 10 minuters promenad därifrån, så kommer det bli fler besök. Det är dessutom gratis. Jag fick se det jag ville se i alla fall, nämligen det första ångloket. Stephenson's Rocket har tillfälligt varit tillbaka i Manchester. 1829 vann Rocket en tävling där priset var att loket skulle användas på järnvägen mellan Manchester och Liverpool. I tävlingen deltog även svensken John Ericsson med ett lok. Rocket ska bara finnas kvar i Manchester veckan ut så det gällde att passa på.

Det fanns något för Nova också. En hel våning med olika experiment att testa. Kan tänka mig att det går hem hos lite äldre barn. Nova hade kul men var för liten för flera av experimenten. 
Kommentera här: