Dimman i Black Hills

I förrgår  besökte vi Mount Rushmore. Mount Rushmore är berget med de fyra presidenthuvudena. Tyvärr var vädret inte med oss utan dimman låg tjock över berget. Eftersom vi inte såg någonting alls körde vi bort till Crazy Horse, ett gigantiskt indianhuvud som de håller på att hugga ut ur berget. Vi hoppades på bättre tur där. 

Från början såg vi ingenting där heller, men efter en filmvisning, lite indiandans och ett besök i shoppen dök äntligen ett huvud upp i dimman.

Vi körde sedan tillbaka till Mount Rushmore för att göra ett försök till. Dimman hade lättat lite och det gick att urskilja huvudena men mer fick vi tyvärr inte se. Henke skojade om att vi alltid kan titta på hans soliga bilder från hans besök för ca 10 år sedan.  


Igår var vädret lite bättre. Visst det regnade lite och var ganska kallt, men vi såg i alla fall. Vi besökte Devils Tower som är USAs första nationalmonument och en helig plats för indianerna. På vägen dit passerade vi USAs mittpunkt, där blev det ett kort fotostopp.

Devils Tower var otroligt häftigt att se, väl värt att åka dit. Det är en fristående klippa som man kan gå runt, vilket vi självklart gjorde.

Efter dessa stoppen packade vi in oss i bilen för en lång körsträcka där vi tar oss från norra Wyoming till södra. Idag fortsätter vi färden till Salt Lake City.


Kommentera här: