Sista delen av USA resan

I söndags kom vi hem igen. Här kommer ett inlägg om den sista delen på resan.

Efter Yellowstone stannade vi till i Cody och gick på Buffalo Bill Center of the west. Det är ett stort museum med avdelningar om Buffalo Bill, Indianer, djur, konst m.m. Det tog sin tid att gå igenom men väl värt ett besök.
Efter Cody körde vi upp till Montana och det historiska slagfältet Little Big Horn. Det var här Indianerna vann sin största seger mot general Custer under kampen om deras land.

Därefter fortsatte vi till North Dakota och en fin nationalpark vid namn Theodore Roosevelt NP. Här är en helt annan natur än i Yellowstone. Vi tittade på Roosevelts lilla stuga och fick se en massa präriehundar.

Nu går sista delen av resan vidare i något av ett världens största tema. Från North Dakota och tillbaka till Minneapolis i Minnesota har vi bland annat sett:
Världens största ko
Världens största prärietrana
Världens största Präriehöna
Världens största buffel

I Fargo blev det ett i intressant stopp på deras visitor center. Där hade de rekvisita från filmen Fargo. Kul idé som säkert lockar en och annan dit.Tillbaka i Minneapolis blev det shopping på Mall of America. Vi besökte även Minnesota zoo och Nova fick komma riktigt nära björnar och tigrar. Vi avslutade vistelsen i USA med att besöka Andy och Jerry som är våra grannar från tiden då Henke bodde här.
En fantastisk resa med en fantastisk familj. Kunde inte blivitaa bättre. Ja det var väl att få se Mt Rushmore då, men vi kan alltid skratta åt bilderna i dimman och göra en ny resa någon gång 
Kommentera här: