Tropikariet i Helsingborg

Igår gjorde vi en liten utflykt till Tropikariet i Helsingborg. Vi tänkte att Nova skulle gilla det och det gjorde hon. Hon gillar ju att det händer lite och att det finns något att titta på. De har ett akvarium i källaren som var väldigt spännande. Där fanns färgglada fiskar och hajar och koraller. Vi vet att Nova sedan tidigare gillar akvarium, kanske för att det är lite som att titta på tv.  Vi fick också tillfälle att klappa en orm och vi vågade alla tre.
 
 
På de andra våningarna finns en mörk avdelning med djur som är aktiva på natten. Man har där vänt på dygnet för att de ska vara aktiva när besökarna är där. I Afrika avdelningen finns ormar och världens minsta krokodilart. I Sydamerika avdelningen finns en Anakonda, apor och pirayor. Det finns även en avdelning för märkliga djur och exempel på hur djur framavlats. 
 
 
 
Sist gick vi till Madagaskar avdelningen och tittade på lemurerna. Verkligen en hit för Nova. Jag tror hon tyckte de liknade katter och därför tyckte om dem så mycket. 
 
 
Hela Tropikariet är väldigt fint och välskött. Det är intressant för alla åldrar. Nova är ju 1 år och tyckte det var lika roligt som vi vuxna. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.
 
Det som jag tyckte var lite jobbigt är att det flyger fåglar fritt i de olika avdelningarna. Jag har ju fågelfobi så detta var ett riktigt test. Jag överlevde men hade lite svårt att slappna av.
 
 
 


Kommentera här: