Kryssning i Medelhavet

I slutet av september förra året var vi på kryssning i Medelhavet tillsammans med mina föräldrar. Det var en veckas kryssning med MSC Cruises som började i Barcelona. Vi åkte med fartyget MSC Seaview som var relativt nytt (gick sin första tur i juni). Ställena som båten stannade på var Marseille i Frankrike, Genua, Neapel, Messina i Italien och Valletta på Malta. Jag tänkte börja med att skriva om livet på båten och i ett annat inlägg om hamnarna och utflykterna.

Detta var våra tredje kryssning, första med barn. Vi har inte åkt med MSC innan och inte heller i medelhavet. Vill ni läsa om de andra kryssningarna finns ett inlägg här: Kryssning i Karibien.

Båten var fin och fräsch men något rörig. Vi hade svårt att navigera och även efter en vecka hade vi svårt att hitta på båten. Maten var bra men kanske inte den bästa jag ätit ombord på ett kryssningsfartyg. Det fanns två stycken Buffétrestauranger, några specialrestauranger och huvudrestaurangen där vi åt trerätters på kvällen. Pizzan i buffén var riktigt god, kan verkligen rekommenderas. I Huvudrestaurangen fanns det till och med en egen meny för Nova. Nova var vid tillfället 9 månader. Jag hade tagit med mig mat till Nova hemifrån eftersom jag inte visste utbudet, men det fanns som sagt mat till henne också. Fast jag skulle rekommendera att ta med lite för att vara på säkra sidan, de små kan ju vara lite kräsna med ny mat.

Det fanns en avdelning till barnen med rum som var anpassade efter olika åldrar. Vi var där några gånger med Nova och hon tyckte det var kul med lite nya leksaker. Upplevde att detta var den mest barnvänliga kryssningen vi åkt på. Okej nu har vi inte behövt använda det utbudet innan men känslan var att de lagt ner mycket på att barnen skulle trivas.

Det gjordes inte så mycket reklam ombord på vilka aktiviteter som fanns att göra, rea i butikerna m.m. vilket kanske var lite synd. När vi rest i Karibien har vi ständigt blivit matade med denna information på både gott och ont. 

Överlag tycker jag nog att Karibien kryssningarna varit bättre men jag rekommenderar ändå att ta den här kryssningen i medelhavet. Nedan kommer en liten plus och minus lista.

+ Fräscht

+ Barnvänligt

+ Spaavdelningen var fin

+ Goda drinkar

+ Trevlig personal

+ Bra uppträdanden

 

- Hissarna, vi fick spendera en evighet med att vänta på hissarna.

- Svårt att hitta på båten

- För hög musik för småbarn

 

 
 
 
 

Kommentera här: