En helg i Lund

Som jag utlovat kommer här ett inlägg om vad vi hittade på i helgen som varit. Vi hade som sagt besök av Johan, Stina och deras tjejer. Eftersom helgen bjöd på fint väder passade vi på att tillbringa en del tid på lekparken i stadsparken Lund. Nova var inte särskilt intresserad och sov hela tiden men tjejerna tyckte det var kanon. Det är väl bra att börja botanisera blend lekparkerna redan nu för där lär vi garanterat hänga endel i framtiden. Efter att ha rastat av oss och solen gick i moln blev det middag på Surf Shack, ett hamburgerställe i Saluhallen där man komponerar sina egna burgare. Nova är verkligen snäll när det gäller att göra saker, hon sover mest eller så vill hon bara titta på olika saker inredningen bjuder på.

På söndagen besökte vi Vattenhallen Science center som är fullt av experiment inom elektricitet, vatten, luft, ljud och ljus. Riktigt roligt för barnen, men även vi vuxna höll oss sysselsatta. En tur genom tarmkanlen blev till en hinderbana med olika uppdrag, jättesåpbubblor var en kul grej och vi lärde oss att vatten kokar vid 100 grader (om vi nu inte visste det innan). Nova tyckte bäst om duschen med vitt brus (white noise) eftersom det har en sövande effekt på bebisar. Nu är det inte ett jättestort ställe men tillräckligt för att underhålla sig ett par timmar.  

Det var en mycket trevlig helg och lite kul att turista i Lund, blir ju lätt så att man inte besöker ställen som ligger för nära och dessutom brukar vi inte gå på barnaktiviteter om vi inte är med någon som har barn. Nova kommer garanterat att återuppleva både lekparken och Vattenhallen när hon blir äldre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera här: