Sommarsemestern 2018 i Javea, Spanien

Nu kommer ett inlägg om vår resa till Spanien i somras. Vi åkte tillsammans med Henkes mamma och syster med familj. Javea är ett mysigt ställe som ligger mitt emellan Alicante och Valencia, det kändes inte så turistiskt. Visst fanns det restauranger och souvenirshoppar längs med stranden, men det kändes ändå lugnt. Vi bodde i ett hus lite utanför Javea, uppe i bergen, så bil var ett måste.

Vi har ju lite svårt att sitta still på semestern så några utflykter gjorde vi. Bland annat åkte vi till Benidorm en dag och där var det väldigt turistiskt, vi gillade det inte alls. Kan bero på att vi körde lite fel och hamnade på trånga gator med folk som gick mitt i vägen. Nej dit vill jag inte igen, för mycket kaos för min smak.

En annan utflykt vi gjorde var att köra till Valencia. Där besökte vi akvariet L'Oceanografic som är Europas största.  Det var väldigt snyggt uppbyggt där man gick ute och sedan in i olika byggnader där akvariumen låg i källaren. De hade delat in byggnaderna i Artic, Antarktis, Medelhavet, Oceans och Delfinariet med tunnlar underjord emellan dem. Vi tänkte att det passade Nova trots att hon är så liten. Hon gillade det och tyckte vitvalarna var mest intressanta. Kan verkligen rekommendera detta vid ett besök i Valencia. På samma område fanns även ett vetenskaps museum m.m. som vi tyvärr inte hann med. Alla byggnader på området har en snygg arkitektur, så bara det är värt ett besök.

 
 
 
Eftersom vi var där under fotbolls-VM, blev det till att leta restauranger med storbildsskärm. Kan ju säga att det var riktigt roligt att vara svensk supporter för en gångs skull.

Vi passade ju även på att åka runt i Javea med omnejd och titta på de fina vyerna ut mot havet. Vackert med andra ord. 

Vi hade en jättemysig semester som passade perfekt för en 6 månaders bebis. Vi tog det lugnt men hittade ändå på en hel del. Lite strand, lite pool, lite utflykter och mycket umgås med familjen, perfekt helt enkelt.

 
 
 

Tänkte jag skulle skriva ett separat inlägg om hur det är att resa med bebis. Vi har varit på två resor under året som bägge gått jättebra att resa med Nova. Ni får vänta lite på det inlägget, ska skriva om vår kryssning först. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

 

 

Kommentera här: