Green Day

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så skulle vi gå och se Green Day igår. Jag hade egentligen inga direkt förväntningar. Jag gillar deras musik, har någon skiva men har egentligen inte lyssnat jättemycket på dem. Jag är som sagt inte en av dem som kan alla låttexter, vill stå längst fram och trängas eller tycker att detta är årets största händelse.
 
Meeen jag måste säga att jag blev sååå positivt överraskad. Jag vill faktiskt säga att det var bland det bästa jag sett och då har jag ändå varit på några konserter. Jag har bland annat sett Bruce Springsteen, Madonna, Elton John och Kent. I det här gänget måste jag säga att Madonna var sämst, Kent och Green Day tillhör de bästa.
 
Green Day blandade låtar från hela deras karriär, vilket gjorde att det fanns låtar som både gamla och nya fans kände igen. De var otroligt duktiga på att få igång publiken, även om recensenterna i tidningarna tyckte de fördärvade låtarna lite genom att avbryta dem för lite interaktioner med publiken. Jag tyckte däremot att det var lite kul. De drog upp personer från publiken ett flertal gånger som bjöd på sig själva, en person fick spela gitarr med dem och gjorde det så bra att gitarren fick följa med hem.  
 
Själva scenen hade inga stora skärmar utan ganska enkelt utformad med pyroteknik och konfetti. Ibland smällde det till så man hoppade flera meter, hahaha. 
 
Mitt betyg blir mycket väl godkänt. Jag kom ut med ett leende på läpparna från arenan och de var helt enkelt grymma. De andra i mitt sällskap kände likadant och ingen av oss var besvikna. En väldigt lyckad kväll med andra ord. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: