Soya - The Crazy Cat

Nu tänkte jag kattbomba er lite. Detta inlägg tillägnar jag min kisse Soya. Soya kom till oss i augusti, det var full fart från första stunden. Hon lekte med allt, klättrade på allt och testade att äta det mesta. När september kom fick hon tyvärr flytta upp till min bror i Småland eftersom jag blev inlagd på sjukhus och våran dotter Nova kom. Soya trivdes bra hos min bror och tog över huset från hans katter. Den ena katten tröttnade på henne och flyttade ner i källaren, den andra vågade efter en tid bli kompis med henne och enligt rapporter busades det rätt rejält. Brorsan var rätt trött på sin lånade 3:e katt som bara ställde till hyss, fast han tyckte samtidigt hon var en härlig katt.

I mitten av december kunde vi äntligen förenas som familj, vi fick komma hem från sjukhuset med Nova och samtidigt kom en ny kastrerad Soya hem. Hon kom hem med kroppsstrumpa och tratt, hon var av förståeliga skäl en väldigt lugn katt och vi förstod inte vad brorsan klagade på. Efter någon vecka åkte strumpan av och det blev full fart här hemma och så har det fortsatt.

Hon vill inte gå ut men bjuder gärna in grannkatten Sture för en lekstund, fast han vill nog helst bara äta av hennes mat. Hon gillar sina två leksaksmöss som hon fått från katten Sigge och de ska gärna lekas apport med, speciellt när matte sitter och matar Nova och inte har några händer lediga. Hon visar även glatt upp dem för grannkatterna som tittar in genom fönstret men är väldigt noga med att tala om att det är hennes, jag tror inte de kunde bry sig mindre om hennes möss.

Hon bryr sig väldigt mycket om Nova, hon är bekymrad när hon skriker och försöker trösta henne eller ber oss göra det. Hon har börjat väcka mig på morgonen när Nova är hungrig genom att lägga en tass på min axel. Hon har aldrig lagt sig på Nova eller gjort henne illa.

Soya är den mest nyfikna katt jag känner, hon hittar alltid nya saker att utforska. Visst är hon jobbig ibland men det händer alltid något när hon är i närheten. Nyss sprang hon runt i hela huset, vad hon hade i sikte vet jag inte.  

 

 
 

 

 

 

Kommentera här: