Puerto Rico - Resa i Karibien

Nästa resmål i Karibien blir Puerto Rico och huvudstaden San Juan. Det ska finnas väldigt fina stränder på Puerto Rico, men när vi var där valde vi att fokusera på staden San Juan istället. En tråkig sak som inträffade i höstas var att Puerto Rico drabbades av två orkaner, detta gör att jag i dagsläget inte vet hur läget på ön är.    

Hotellet vi bodde på har stängt så det kan jag tyvärr inte tipsa om. Däremot kan jag tipsa om lite sevärdheter. Old San Juan är definitivt värt ett besök med de gamla forten Castillo San Cristobal och Castillo San Felipe Del Morro. Här snackar vi om riktiga fort och inte bara ruiner som det varit på de andra öarna jag tidigare skrivit om. Kan tänka mig att forten är en upplevelse för alla åldrar, det fanns mycket att utforska. Vi tycket det var riktigt häftig och det fanns mycket information och historia att ta del av. Du betalar en avgift och får inträde till bägge forten. Vi gick mellan de två forten, vilket kanske tog 15 till 20 min, men det finns även gratis trolleybuss som man kan åka.

Efter att ha sett forten tog vi oss via trolley och färja till Casa Bacardi. Väl där tog vi en guidad tur runt området och lärde oss allt om Bacardis historia. Efter turen fick vi drinkbiljetter som vi kunde använda i deras bar och vi kunde själva sätta ihop en drink med alla deras romsorter. De kanske har ändrat hur deras turer ser ut eftersom det var några år sedan vi var där. Jag minns det som en mycket trevlig tur och gillar du rom är ett besök ett måste.

Om man jämför Puerto Rico och andra öar märks det tydligt att de har som mål att bli USA:s 51:e stat. Här finns kedjor som tex Burger King och Starbucks.  Jag gillar Puerto Rico och om jag någon gång kommer dit igen så ska det bli lite mer natur och inte bara storstad.

 

Kommentera här: