Antigua and Barbuda - Resa i Karibien

Först vill jag säga att det var några år sedan jag var på Antigua, vilket gör att saker och tinga kan har ändrats. Jag har försökt skriva så aktuellt som möjligt. Barbuda har jag inte varit på så därför kommer jag inte skriva om den ön och dessutom håller nu ön på att återhämta sig efter orkanen som drog fram i höstas.

Antigua är strändernas ö, det finns en strand per dag om året, alltså 365 stränder. Vi upplevde två stränder, den vid hotellet och en på en båtutflykt som vi gjorde. Bägge var fina men inte bland de allra finaste jag varit på, fast då har jag varit på Grace Bay på Turks and Caicos som i år blivit vald till den bästa stranden, konkurrensen är hård.  Ska jag vara ärlig så är inte Antigua på min topp 5 lista, jag hade nog förväntat mig mer av ön med stränderna.

 Vi bodde på Halcyon Cove by Rex Resorts. Hotellet låg på en fin strand och där fanns en mysig restaurang ute på en pir, tyvärr var den bara öppen en kväll när vi var där. Det märktes ganska tydligt att det var lågsäsong vilket gjorde att hotellet kändes ganska tråkigt och lite nedstängt. Gick man ca 100 meter bort på stranden låg Sandals Grande Antigua Resort and Spa och där var det mer liv och rörelse. Nu kostar det hotellet lite mer, så därför valde vi bort det.

Vi gjorde en favorit i repris. Vi var väldigt nöjda med katamaranturen på St Lucia så vi bestämde oss för att göra en här också. Vi åkte runt hela ön och halvvägs stannade vi för lunch och snorkling. Snorklingen var nog det mest komiska jag varit med om. Vi hade en guide som drog iväg i full fart och vi hade alla svårt att hänga med och framförallt se något. Efter halva turen gav vi upp och simmade tillbaka till stranden, som var en mysig liten strand. Efter lunchen fortsatte turen runt ön, nu åkte spriten fram och de amerikanska turisterna från kryssningsfartyget gick igång med dans och sång, rejäl feststämning med andra ord. På vår tur runt ön fick vi även se många hus som ägs av kändisar, Oprah Winfrey och Eric Clapton har tex hus här. Sammanfattningsvis av turen så var den bra fast den på St Lucia var bättre. Vi fick se mycket av Antigua eftersom turen gick runt hela ön, stämningen var på topp och det mest negativa var snorklingen.

 

 

 

Kommentera här: