Mamma till Super-Nova

Som ni säkert märkt har bloggen legat vilande sedan i augusti. Det blev färre och färre inlägg förutom ett litet uppsving under sommaren. Det var aldrig meningen att lägga ner bloggen men det kom helt enkelt något emellan. Det kom en Super-Nova till oss.  Jag har blivit mamma till en underbar liten dotter, Nova.

Nova föddes hela 16 veckor förtidigt, hon kom till världen redan i september när hon egentligen skulle kommit runt nyår. Det har varit en riktigt tuff resa för Henke och mig, hela hösten har vi tillbringat på neonatalavdelningen tillsammans med Nova. Hon vägde 610 gram när hon föddes, lika mycket som ett smörpaket. Det är en stark tjej vi fått som egentligen redan från början visade att hon fixar det, men vi vågade inte hoppas på för mycket. Det blev en mycket orolig höst med många tankar. Det är ju tyvärr inte så att förbättring sker direkt utan utveckling tar lång tid.

Idag har Nova passerat 4 kg, mår bra, vi är hemma och lever det vanliga småbarnslivet. Hon behöver fortfarande kollas för vissa problem med tex lungor och ögon m.m. men hon är en nöjd och pigg tjej.  

Den tuffa hösten har gjort att jag inte orkat hålla igång bloggen, men nu känner jag för att väcka den till liv igen. Jag vill fortsätta skriva om mina små pysselprojekt, fortsätta skriva om resor, både de som gjorts och framtida resor. Jag kommer att dela med mig om min och Novas vardag, ja Henke får också vara med och givetvis the crazy cat Soya.  Jag hoppas ni ser framemot nystarten på bloggen, det gör jag i alla fall. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera här: