Hej då 2018! Hej 2019!

Idag är det nyårsafton och sista dagen på 2018. Vi ska ha en barnvänlig Nyårsafton och fira med kära vänner där vi kommer fira in nyåret lite tidigare för barnens skull. Det blir inga raketer, vilket är skönt för jag hatar det. Det är fint att titta på men väldigt farligt, speciellt när alkohol är inblandat.

Jag tycker att 2018 har varit ett riktigt bra år. Vi har fått uppleva Novas första år och den fantastiska utvecklingen hon gjort. Vi har gjort en massa roliga saker tillsammans. Vi har varit på två härliga resor med våra familjer, vi har gjort mysiga utflykter tillsammans, vi har haft ett fint dop för Nova med släkt och vänner närvarande. Vi har tagit oss tid till att bara vara själva och ta det lugnt i vår lilla familj. Vi har fått tillbaka energin efter ett par tuffa år och det tackar vi främst glädjespridaren Nova för. 

Nedan ser ni ett collage av bloggens 2018. Det har blivit några inlägg fast det blev en liten paus på typ ett halvår. Nova har stått i fokus på bloggen och man ser verkligen utvecklingen hon gjort. Igår hade hon dessutom sin korrigerade 1-årsdag (eftersom hon är för tidigt född räknar man hennes utveckling ifrån när hon egentligen skulle fötts).

 
 

Vi ser framemot ett härligt 2019 som förhoppningsvis kommer att bjuda på många härliga inslag och nya blogginlägg. 

Gott Nytt År!

 
 
 
kommentar publicerat i Allmänt, Barn och familj;
Taggar: 2018, 2019, Barn, Bebis, För tidigt född, Prematur, barnvänligt nyår, blogg 2018, nyårsafton, premature

Sommarsemestern 2018 i Javea, Spanien

Nu kommer ett inlägg om vår resa till Spanien i somras. Vi åkte tillsammans med Henkes mamma och syster med familj. Javea är ett mysigt ställe som ligger mitt emellan Alicante och Valencia, det kändes inte så turistiskt. Visst fanns det restauranger och souvenirshoppar längs med stranden, men det kändes ändå lugnt. Vi bodde i ett hus lite utanför Javea, uppe i bergen, så bil var ett måste.

Vi har ju lite svårt att sitta still på semestern så några utflykter gjorde vi. Bland annat åkte vi till Benidorm en dag och där var det väldigt turistiskt, vi gillade det inte alls. Kan bero på att vi körde lite fel och hamnade på trånga gator med folk som gick mitt i vägen. Nej dit vill jag inte igen, för mycket kaos för min smak.

En annan utflykt vi gjorde var att köra till Valencia. Där besökte vi akvariet L'Oceanografic som är Europas största.  Det var väldigt snyggt uppbyggt där man gick ute och sedan in i olika byggnader där akvariumen låg i källaren. De hade delat in byggnaderna i Artic, Antarktis, Medelhavet, Oceans och Delfinariet med tunnlar underjord emellan dem. Vi tänkte att det passade Nova trots att hon är så liten. Hon gillade det och tyckte vitvalarna var mest intressanta. Kan verkligen rekommendera detta vid ett besök i Valencia. På samma område fanns även ett vetenskaps museum m.m. som vi tyvärr inte hann med. Alla byggnader på området har en snygg arkitektur, så bara det är värt ett besök.

 
 
 
Eftersom vi var där under fotbolls-VM, blev det till att leta restauranger med storbildsskärm. Kan ju säga att det var riktigt roligt att vara svensk supporter för en gångs skull.

Vi passade ju även på att åka runt i Javea med omnejd och titta på de fina vyerna ut mot havet. Vackert med andra ord. 

Vi hade en jättemysig semester som passade perfekt för en 6 månaders bebis. Vi tog det lugnt men hittade ändå på en hel del. Lite strand, lite pool, lite utflykter och mycket umgås med familjen, perfekt helt enkelt.

 
 
 

Tänkte jag skulle skriva ett separat inlägg om hur det är att resa med bebis. Vi har varit på två resor under året som bägge gått jättebra att resa med Nova. Ni får vänta lite på det inlägget, ska skriva om vår kryssning först. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

 

 

Julen 2018

Nu sitter jag här på annandagen och summerar julen. Vilken rolig jul det blev för Nova. Hon lekte hela julaftonen med sina sysslingar och vi föräldrar såg knappt till henne. Vid 16-tiden kom Tomten med en massa paket. Vår dotter är tydligen för smart för att tro på tomten, i alla fall i år. När hon satt i Tomtens knä utbrast hon: Pappa!
Hoppas ingen av de andra barnen hörde.
 
Det blev många nya leksaker som vi testade igår. Många med ljud som låter, jag undrar hur länge vi kommer stå ut med dessa. Det var kul för att alla mostrar, kusiner, kusinbarn och respektive var sammlade på julaftonen. Min mormor var givetvis också med. Det händer inte så ofta att vi är sammlade allihop, men riktigt kul att träffa alla. 
 
Igår tog vi det bara lugnt. Nova testade julklappar, sedan gick vi till mamma och pappa och åt lite lunch. Vi passade på att titta på kossorna på vägen dit. De stod nyfiket och tittade på oss och Nova tittade nyfiket tillbaka. 
 
Idag ska vi åka in till Växjö och träffa Johan, Stina, Wilma och Molly igen. Ska bli kul och jag vet att Nova tycker om att busa med tjejerna.