Vår på Sofiero

I helgen har vi haft besök från Småland och gjort en massa trevliga saker, men det tänkte jag skriva mer om i nästa inlägg.  Jag ligger lite efter i mitt skrivande så därför tar jag den här dagen nu och helgen senare.

Det var fortfarande fint väder idag på förmiddagen så vi packade in oss i bilen och åkte upp till Sofiero utanför Helsingborg. Vi vandrade runt i parken och tittade på alla härliga vårblommor. Vi passade på att äta lunch och samtidigt njuta av den fina utsikten bakom slottet. Kan tänka mig att det är ännu vackrare när de 10 000 rododendronbuskarna blommar, kanske ett besök till vore på sin plats.

En fin dag som nu övergått till regn och vi kryper upp i soffan för att titta på en film. Undrar hur studenterna i stadsparken i Lund har det?

 

 

 

Mycket besök

Det händer mycket nu. I torsdags kom mina föräldrar på besök, ville träffa lilla Nova såklart. De åkte hem i fredags och i lördags fick vi nytt smålandsbesök av Johan, Stina och deras tjejer. Vi passade på att vara ute i det fina vädret och spenderade eftermiddagen på lekplatsen i stadsparken i Lund. Idag är det nig mer studenter än barn där. 


Igår blev det ett besök på vattenhallen i Lund. Det är ett experimenthus där barnen lär sig och får testa på olika vetenskapliga fenomen. Vi gick grnom magtarmkanalen, lärde oss att vatten kokar vid 100 grader och en massa lm olika ljud. Även kul för vuxna, Nova sov dock hela tiden.

Idag åkte vi till Sofiero och gick en sväng i slottsparken. Mysigt och fint med sol och blommor. Vi åt en enkel lunch och Nova skötte sig fint.

Sommarkiosken Bjärred

Det här inlägget tänkte jag skriva igår men det hann jag inte. Nova krävde förmycket av min tid, vilket egentligen bara var mysigt. 

Igår tog vi en promenad längs vattnet, en av mina standardrundor. Vi hamnade tillslut borta vid Saltsjöbadens kiosk eller Sommarkiosken som den kanske mer är känd för. Där är det alltid mycket folk, förutom igår så då kunde jag inte låta bli att köpa en glass utan att behöva stå i kö. Mysigt att sitta i solen, äta en glass och Nova sover gott i vagnen. Det kommer definitivt bli fler besök eftersom det är lagom promenadavstånd.
 
Jag passade också på att ta lite vårbilder på vägen dit och hem. Det är så härligt att kunna lägga bort vinterkläderna nu och det var riktigt varmt i solen så även vårjackan åkte av en stund. Tiden går verkligen snabbt, det känns som dagarna bara flyger iväg, det är redan maj nästa vecka.