Portugal - slott, västligaste punkten, sandslott och mycket mer

Nu befinner vi oss i Luz på Algarvekusten. Det gick bra att flyga och ta sig därifrån. Påven har vi endast sett på tv. Vi hämtade hyrbilen och ställde in gps:en på Sintra och Pena National Palace. Sintra är en mysig stad och är upptagen på Unescos världsarvslista. Här finns många sevärdheter och vi valde att besöka Pena National Palace, som är ett slott högt uppe på ett berg. Slottet är fint med många olika färger och fantastisk utsikt.

 
Efter besöket på slottet körde vi vidare mot Europas västligaste punkt. Här var också väldigt fint. Min bror Per som också är med på resan fick agera fotograf åt ett gäng kineser som var där samtidigt. Trodde aldrig han skulle komma därifrån 😃. 
 
När vi väl lyckades packa in oss i bilen igen, fick gps:en Algarve som destination och där befinner vi oss nu.
 
 

Idag upptäckte lillebror att han glömt sina T-shirts hemma. Tror nog det var meningen, så att han skulle få en shoppingtur. Vädret var lite sämre idag på förmiddagen, så shoppingcenter fick det bli. Några T-shirts senare lämnade vi shoppingen och körde till en park med häftiga sandkreationer. Det fanns sandstatyer av kändisar, både nutida och dåtida. Det fanns statyer av tecknade figurer och djur. Helt klart värt ett besök.

 
 

Det sista vi gjorde på dagens utflykt, var att besöka Algar Seco. Det är en klippformation vid havet. Riktigt mäktigt, också värt ett besök. Här gjorde även årets mästarnas mästare ett besök. De tävlande skulle hoppa i vattnet efter 5 min. Vi avstod från att hoppa.

 
Nu laddar vi, framförallt Henke, för kvällens Eurovision.
 

Kommentera här: