Småland - Morsdag, Kor, båt och Volvo P1800

I helgen var vi i småland och vädret var helt underbart. I lördags var vi väldigt effektiva utan att stressa. Vi tog en promenad i skogen och hälsade på korna. Vi träffade det nya tillskottet Ebbe för första gången. Han är en nyfiken liten kalv men som känner sig tryggast med att gömma sig bakom mamma.


Vi var också i Korrö och tog en Morsdags fika en dag för tidigt. Vi firade både mormor och mor. 

Efter det sjösatte vi båten, som sjönk med en gång. Ge träekan några veckor så har den nog tätat sig. Sedan var det dags för nästa projekt, försöka starta vår Volvo P1800 som inte varit igång på kanske 20 år. Och med lite envishet så gick den igång. Det är dock lite kvar att fixa innan den går att köra, men motorn fungerar i alla fall. Henke vill fixa till den så att den ser ut som Helgonets bil.

kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Highland cattle, Korrö, Morsdag, Småland, Volvo p1800

Trädgården

Idag är det röd dag och ledigt. Vi har passat på att plantera färdigt i trädgården. Vi har planterat lite i etapper och idag blev vi färdiga. Vi har planterat alla blommor i krukor eftersom det är snyggt och lättskött, så nu blommar det lite här och var i trädgården. Nästa år kanske vi till och med ger oss på att odla något i odlingslådor, tex. sallad, morötter, örter m.m. Jag har nog aldrig lyckats med grönsaksodling, har tyvärr inga gröna fingrar, men någon gång ska det väl gå. Det får alltså bli nästa års projekt. 


Årets projekt är ju tunnan med mina näckrosor och det går framåt. Bladen har passerat vattenytan och jag väntar med spänning på blommorna, verkar lovande i alla fall. 

Doppresent

I helgen skulle vi gått på dop, men eftersom jag jobbade fick vi tyvärr hoppa över det. Däremot skickade vi med en liten present. Jag hade gjort en Ninja Turtle i pärlor som jag ramade in. Mönstret kommer från boken Perlevenner av Anja Takacs. Resultatet ser ni här nedan. Hoppas Liam blev nöjd ☺