Midsommar!

Nu börjar midsommarhelgen gå mot sitt slut. Vi är tillbaka i skåne efter att ha firat midsommar i småland. 


I fredags var vi redo för midsommarfirande i byn kl 10. Stången skulle kläs med eklöv och kransarna med eklöv och blommor. Jag kan ta åt mig äran för den stora kransen ☺. När midsommarstången var färdig och på plats, dukades det upp långbord och det serverades sill och potatis. Till efterrätt blev det en god jordgubbstårta.

Det var det första firandet för dagen. Under eftermiddag samlades alla våra gäster från skåne i våran stuga/hus. Vi tog en promenad ner till sjön eftersom några ville ta sig ett dopp. Vi han precis hem igen innan regnet började. Vi hade redan förberett för att kunna sitta inne och det var väl tur det. Vi dukade fram en stor buffé med en massa gott. Det blev en mycket trevlig kväll. Tyvärr inomhus men det är väl så med typiskt midsommarväder.

kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Midsommar, Midsommarfirande, Småland

En skön söndag!

Jag har tyvärr inte bloggat på ett tag, har liksom inte haft någon motivation. Idag blir det ett inlägg i alla fall.


Idag har det varit underbart väder och vi passade på att rasta porschen en sväng. Vi körde till Solnäs gård. Det ligger utanför Lund och tillhör Kiviks musteri. De har ett mysigt café och gårdsbutik. Vi åt en god bakad potais till lunch och kikade in i butiken. Några flaskor dricka fick följa med oss hem. Därefter körde vi in till Lund och Plantagen. Lite nya blommor fick fylla upp baksätet i bilen på vägen hem. En lagom och mysig utflykt med andra ord. 

Jag hoppas jag ska få lite mer inspiration till att hålla igång bloggen nu när det börjar bli sommar. 

kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Plantagen, Porsche, Solnäs gård

Då som nu för alltid - Kent

Förra året gjorde Kent sin sista spelning. Min man som i stort sett har alla deras album kom på idén med att göra en minnestavla. Det har tagit lite tid att få den färdig, men nu hänger den på vägen.


Den består av en T-shirt som köptes på konserten i Malmö, alla CD-omslagen och kanske det bästa av allt, alla deras autografer.

Enligt Henke är Kent det största/bästa bandet i hela Nordeuropa (vad som nu ingår där?) Det förtjänar en minnestavla. 

Efter konserten så fick jag en ny favorit-K entlåt, Hjärta. Den var så mäktig, jag blev riktigt berörd.