Tobago - Resa i Karibien

Jag har en tanke med min blogg och det är att jag ska dela med mig lite om alla resor jag gjort. Jag är uppe i 67 länder just nu, så det har blivit en hel del resor och jag tänkte börja med Tobago.
 
Tobago besökte jag, Henke och min bror Per i september 2012. Vi är experter på turboturism som innebär att man vill se så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. På Tobago var vi två dagar innan vi flög vidare till nästa ö. Alldeles för kort egentligen.
 
Vi landade och bodde i Crown Point. Här är det gångavstånd till det mesta. Det finns en strand mitt i samhället och en finare en bit utanför. Den finare heter Pigeon Point Beach och kostar en liten slant för att få tillträde till. Det finns toaletter, omklädningsrum, dusch och restauranger. Vi var där sent en eftermiddag och det var ganska lugnt på stranden, annars har jag förstått att det kan vara mycket folk där. 
 
Vi hyrde bil och körde runt ön. Det är vänstertrafik som gäller men bensinen är billig. Vi besökte en strand som heter Englishman's Bay som också är en fin strand. Vi var nästan helt ensamma på stranden och det kändes som paradiset. Stranden är omgiven av regnskog och är miljön är verkligen rofull.
 
Vi åt lunch på Jemma's Seaview Kitchen. Restaurangen ligger precis vid havet och är uppbyggt runt ett träd. Maten som serveras är karibisk. Du hittar den vid Speyside.
 
Vi körde in i Scarborough också, som är den största orten på ön. Jag föredrar dock hellre Crown Point. 
 
Naturen på Tobago består av mycket regnskog, det ska finnas fina vattenfall, rikt fågelliv och bra dykning/snorkling. Nylon Pool är en sanddyn mitt ute i havet där man kan stå med vatten upptill vaderna. Detta hann vi tyvärr inte med men det kan ju vara en anledning till att återvända. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: