Saint Lucia - Resa i Karibien

Nästa reseinlägg från vår första resa till Karibien:
 
Nästa ö på vår resa var St. Lucia. Detta är en nog min favorit ö i Karibien, eller iallafall med på topp 3 listan. Vi flög från Tobago till St. Lucia med flygbolaget LIAT, som är ett flygbolag som flyger i Karibien. Namnet brukar skämtsamt betyda "leave island any time" eftersom det brukar vara mycket förseningar och man vet aldrig när man kommer iväg. Fast jag måste säga att det gick bra när vi flög med dem  och då flög vi ett antal gånger, men vi var medvetna om att det kunde vara förseningar. 
 
Vi bodde i Rodney Bay på ett hotell som hette Coco Palm. Vi var väldigt nöjda med hotellet, läget var perfekt, poolområdet var fint och rummen var bra. Enda nackdelen var att vi fick ett rum ut mot gatan och det spelades lite hög musik därifrån. 
 
Stranden låg ganska nära hotellet och var mycket fin. Märktes även här att det var lågsäsong (september månad) eftersom det inte var en kotte på stranden samt att många restauranger och andra ställen höll stängt. Annars verkar Rodney Bay vara stället med mest nöjesliv på St. Lucia. 
 
Vi gjorde en utflykt på en katamaran ner till Soufriere. På vägen ner hade vi underbar utsikt över The Pitons som är två vulkaniska pluggar (ser ut som två spetsiga berg) som finns med på världsarvslistan. Vi hade även turen att få se Pilotvalar eller Grindvalar som de också heter, häftigt. När vi väl kom ner till Soufriere besökte vi en botanisk trädgård med alla möjliga växter som en regnskog i Karibien kan tänkas ha. Vi besökte även en drive in vulkan, Sulphur Springs där man kan köra in kratern och komma riktigt nära de varma och puttrande källorna. När Katamaranen vände och körde hemåt igen, stannade den för ett snorklingsstopp. Okej detta var inte den bästa snorklingen, men jag har varit med om sämre och vi fick faktiskt se några fiskar iallafall. Efter det sista stoppet åkte det fram Rum Punch (bål på juice och rom) och det blev dans och fest på båten. Kan verkligen rekommendera den här turen,man får se väldigt mycket och det var en mycket trevlig dag. Kan säga att detta är den bästa katamaranturen jag gjort och då har jag varit på några stycken.
 
Som ni förstår älskar jag St Lucia och skulle verkligen åka dit igen. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: