Melodifestivalen deltävling 2 - Malmö

Igår var jag på genrepet till Melodifestivalen. Kul att få se hur det går till att göra ett sådant spektakel. De är verkligen proffsiga på att ta bort allt de inte vill ska synas i tv. Vi såg tex kameror överallt, men de filmar så att vi inte ser de andra kamerorna. Vi såg rekvisita som bara såg konstigt ut, men som blev riktigt bra i TV. Ville vi inte titta direkt på scenen så fanns det två stora tv-skärmar där de visade TV-sändningen (Okej det var ett genrep, så det var ingen TV-sändning på riktigt, men vi vet hur den kommer se ut) och de inspelade mellanakterna m.m.
 
Nu såg jag bara halva programmet förra veckan, men det känns som programledarna har blivit lite mer avslappnade efter att premiären gjorts. Sedan blandades det väl både högt och lågt i manus, men skämten ska ju passa en väldigt bred publik. Det var väldigt blandat i publiken, givetvis var det mycket barnfamiljer, men även äldre par och vi som är lite mitt emellan.
 
De artister som tävlar i kväll är:
1. Mariette - A Million Years
2. Roger Pontare - Himmel och hav 
3. Etzia - Up
4. Allyawan - Vart har du vart
5. Dismissed - Hearts Align
6. Lisa Ajax - I Don't Give A
7. Benjamin Ingrosso - Good Lovin'

Min favorit är Mariette och läser man undersökningen som Tobbe tar upp i sin Schlagerblogg så är det fler som håller med mig. Jag tror att den undersökningen stämmer ganska bra med hur det kommer att gå. Jag personligen är inte helt såld på Benjamins eller Lisas låtar än iallafall, men det kanske är låtar som växer för mig. Genom att lyssna på publiken runtomkring oss var detta favoriterna. Jag gillade The Ark känslan i Dismissed's låt, inte så konstigt när Ola Salo varit med och skrivit låten. Roger Pontare gjorde en typisk Pontare-låt, med facklor och stark röst, men jag är tveksam om den går hem, fast man vet aldrig och det är ju det som är det intressanta med Mello. Tror dock inte att Etzia, trots en glad låt eller Allyawan har med saken att göra.  
 
Ja det återstår att se hur det går ikväll. Hur tror ni att det går?
 
 
 

Kommentera här: