St Martin eller St Maarten - Resa i Karibien

Då kör vi vidare med Karibien och nästa ö som är delad mellan Nederländerna och Frankrike. På den Nederländska sidan heter ön St Maarten och på Franska sidan blir det St Martin.
 
Vi besökte egentligen ön endast som utgångspunkt för att kunna resa vidare mot St. Barthélemy (som jag ska skriva om i nästa Kariben inlägg), fast lite upplevde vi iallafall på ön. Ön har en känd strand som ligger bredvid flygplatsen, där man kan stå precis under flygplanen när de går ner för landning. Stranden heter Maho Beach och där finns även en bar som har gått "All in" på det här med flygplanen. De har bland annat en skylt med tidtabellen över när planen ska landa och en shop där du kan köpa souvenirer. Stranden är givetvis värt ett besök om du ska turista på ön.
 
Vi bodde på ett större hotell som hette Flamingo Beach Resort. Det var ganska opersonligt hotell men det är inte så konstigt med tanke på hotellets storlek. Poolen var mysig och låg med utsikt över stranden och havet. Perfekt ställa att sitta och njuta av solnedgången. Rummen var fina och utrustade med kök.
 
Överlag tyckte jag nog att St Maarten var ganska exploaterat för min smak, men för den som vill ha mycket shopping, nöjesliv, sol och bad kan jag tänka mig att detta är ett paradis. Den franska sidan av ön kändes mindre exploaterat och lite lugnare stämning och grönare natur, men jag vill påpeka att vi endast åkte färja till St. Barts därifrån så jag kan ha helt fel.
 
Den här ön tillhör inte en av mina favoritöar men stranden med flygplanen tyckte jag var en riktigt häftig upplevelse, så ett plus för det.
 
 
    

Kommentera här: