Goda Macarons med Hallonsmak!

Idag har jag bakat Macarons för första gången. Det gick bra och de blev ätbara, men alla blev kanske inte så runda och fina. Finns faktiskt mallar att köpa om man vill vara extra noga med formen, men jag gjorde på frihand och då blev de som de blev. Jag valde att göra Macarons med hallonsmak och om ni blir sugna så kan ni följa receptet här nedan. Det går givetvis att byta ut färg och smak om man nu känner för det.
 
Macarons ca 20 st
Knappt 3,5 dl florsocker
2 dl mandelmjöl
3st äggvita
0,5 dl strösocker
En nypa salt 
Röd hushållsfärg
 
Blanda florsocker och mandelmjöl. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till en ganska fast marängsmet. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker lite i taget.Tillsätt färg efter önskemål. Vänd ner florsocker-mandelmjölsblandningen och rör tills smeten blir jämn och fin. Spritsa eller klicka ut 5-kronors stora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i ca 60 min.  Grädda i ugnen 12 min på 160 grader. Låt svalna.
 
Gör en smörkräm:
100 g rumstemperat smör
1 st äggula
1,5 dl florsocker
1 tesked Vaniljsocker
Röd hushållsfärg
Hallonessens
 
Vispa ihop alltsammans till en porös smörkräm. Vispa ner äggulan sist när du vispat allt annat.
 
Bred en klick smörkräm på hälften av kakorna, ta den andra hälften och lägg ovanpå. Färdigt!