Varbergs Stadshotell och Asia Spa

Igår och idag har vi varit på spa i Varberg. Vi besökte Varbergs Stadshotell och Asia Spa och jag kan säga att det var precis vad vi behövde. Vi har känt oss väldigt trötta den senaste tiden och ett ställe för vila och avkoppling var den perfekta medicinen.

Vi började dock gårdagen med ett snabbesök på Gekås i Ullared eftersom vi ändå var i närheten. Jag har inte varit där på flera år och för Henke var det riktigt längesedan han var där. Som vanligt tycker man allt är billigt och glatt plockar ner det mesta i vagnen, när man sedan kommer till kassan undrar man hur slutsumman kunde bli så hög, hahaha. Tur man inte åker dit så ofta.

Väl framme i Varberg, installerade vi oss på rummet. Där låg rosor på sängen tillsammans med varsin Yukata och tofflor att ha på spaavdelningen. Vi bytte om och smög bort till spaavdelningen, där man endast får prata med små bokstäver och vara så tyst som möjligt. I Vitality Poolen fick kroppen massage genom vattenstrålar, de varma japanska källorna bjöd på fin utsikt bort mot Varbergs fästning och havet. I bastudelen fanns en ångbastu, en saltbastu, en vanlig bastu och en lågtempererad bastu.

Vi blev mer och mer avslappnade ju mer vi gick runt bland de olika stationerna. Det vi gillade allra mest var avslappningsrummen i Peacock House. Vi fastnade för Mörkerterapirummet där vi låg på vattenbäddar med 33-gradigt vatten, i mörkret och lyssnade på rogivande musik. Kan säga att vi hörde en del snarkningar från folk som somnat. Vi somnade inte men var riktigt avslappnade när vi gick därifrån. Det fanns även ett ljusterapirum och ett rum för meditation.

Jag gillade att det fanns flera olika stationer att gå mellan och att det var lugnt och stilla eftersom det var vad vi behövde.

Vi avslutade kvällen med en väldigt god 3-rätters middag. Det blev pilgrimsmusslor till förrätt, torsk för mig till huvudrätt och nötkött för Henke. Efterrätten var bakad choklad och allt var sååå gott.

Jag kan verkligen rekommendera att åka hit, men kanske inte som ett helt gäng där man vill sitta i poolen och snacka. Det passar bättre för den som verkligen vill koppla av i en lugn och stilla miljö. Ett perfekt avbrott från de stressiga liv många av oss lever.

Nu hoppas vi att resten av helgen går i avslappningens tecken och att vi kommer vara redo att ta nya tag på måndag igen. 

 

Kommentera här: