Kryssning i Karibien

I torsdags åkte mina föräldrar iväg till USA för att sedan åka på en kryssning i Karibien. Jag har själv gjort två kryssningar tidigare och är så avundsjuk. Jag tänkte att det kunde vara bra att skriva lite om kryssningar och ge lite tips.

Det är verkligen inte som de flesta tror, att det bara är pensionärer som åker på kryssning. Nej, alla kan åka på kryssning. Det är barnfamiljer, par i alla åldrar, kompisgäng m.m. Den första kryssningen jag gjorde var på min bröllopsresa och då träffade jag många härliga människor. I USA där kryssningen oftast startar, är det väldigt vanligt att hela familjen åker med, mor- eller farföräldrar och hela vägen ner till barnbarn eller till och med barnbarnsbarn.

Jag har åkt med Royal Caribbean och deras fartyg Oasis of the Seas. Vi reste från Fort Lauderdale, stannade till på Haiti, Jamaica och Mexico, en vecka totalt. Jag har även åkt med Celebrity Cruises och fartyget Celebrity Equinox. Vi startade även där i Fort Lauderdale och åkte vidare till Grand Cayman, Columbia, Panama, Costa Rica, Belize och Mexico. Kommer tyvärr inte exat ihåg hur lång kryssningen var, men mellan 11 och 14 nätter i alla fall.

Hur fungerar en kryssning?

Mat: Du får trerätters middag varje kväll. Det är fin mat och bra service, du får en meny att välja ifrån och menyn ändras varje dag. Känner du inte för att sitta ner och äta fint varje kväll finns det en buffétrestaurang som serverar både frukost, lunch och middag. Det finns även specialrestauranger som kostar extra om man vill äta där. Frukost brukar serveras på flera olika ställen, så det är bara att välja vilket som passar bäst. Lunch brukar också finnas på flera ställen. Det finns alltid mat tillgängligt, så ingen behöver vara hungrig.

Dryck: Ingår inte (du får vatten eller lemonad till måltid). Det finns olika dryckespaket att välja på, allt från bara vatten, till alkoholfria drycker och till alkoholhaltiga drycker. Dessa paket är ofta ganska dyra och du måste dricka ganska mycket för att tjäna på det. Men det är smidigt att bara gå fram till baren och bara hämta ut sin dricka. Det går alltid att påbörja ett dryckespaket när som helst under resan, men då måste du betala för det resten av resan. Det betyder att det kan vara bra att avvakta någon dag och känna efter om du vill ha ett paket eller inte.  Det behövs egentligen inget paket utan du kan betala för det du endast dricker.

Utflykter: Vid varje stopp finns det en hel del utflykter att göra. Skiljer sig givetvis lite åt beroende på vad resmålet har att erbjuda. Vi har alltid bokat utflykterna hemma i förväg så att allt är klart när vi väl kommer på båten, men givetvis går det även att boka på båten. Tänk på att ta med dollar i små valörer för att ge dricks till guide och chaufför m.m.

Nöje och aktiviteter på båten: Det finns shower att titta på varje dag. Reser du med Royal Caribbean är det bra att boka de du är intresserad av så snart som möjligt eftersom det blev uppbokat ganska fort. På Equinox var det bara att gå dit. Allt är gratis att titta på. Varje kväll får du ett program med alla aktiviteter och händelser som sker dagen efter. På Oasis finns det flera aktiviteter att ägna sig åt, bland annat surfing, zipline, minigolf, gym, spa m.m. På Equinox kan du ägna dig åt picknick på gräsmattan högst upp på fartyget eller se en glasshow, gå på vinprovning m.m. Det finns gym och spa på bägge fartygen.

Om jag jämför de bägge kryssningarna kan jag säga att Royal Caribbean är mer barnvänligt medan Celebrity är mer lyx. Det finns lite mer aktiviteter på Oasis än på Equinox. Equinox hade bättre buffé än Oasis tyckte jag i alla fall. Men oavsett vilket bolag du väljer, så kommer du få en underbar resa. 

 
 
 

Ett hem fullt av Starbucks muggar!

Vad gör man om köket svämmar över av starbucks muggar? Jag har en man som samlar på dessa muggar och köper en i varje nytt land eller stad han besöker. Det har med andra ord blivit en hel del muggar.

För något år sedan köpte vi ett specialdesignat muggställ i metall, så att vi kunde hänga upp muggarna. Igår pimpade jag upp det lite med en ljusslinga och en pärlplatta föreställande Starbucks logotyp. Tycker det blev riktigt fint och kul att göra något speciellt med alla dessa muggar. Har muggar så det skulle räcka till ett träd till 😃

Även om det svämmar över med muggar, är det lite kul eftersom alla muggar är olika. När vi har gäster brukar det alltid bli ett samtalsämne om vilken mugg alla får 😃

En kommentar publicerat i Allmänt, DIY, Inredning, Pärlor;
Taggar: Mug tree, Mugg träd, Starbucks beads, Starbucks mug tree, Starbucks muggar, Starbucks mugs, Starbucks pärlor

Shuffleboard

Jag är precis hemkommen efter en trevlig kväll med mina kollegor. Vi har firat av två glada blivande pensionärer. 


Vi började kvällen med att spela shuffleboard. Ingen av oss hade gjort det innan, så det var kul med något vi alla var nybörjare på. Det är lite som curling fast på ett bord utan is. Varje lag har 4 puckar som skickas över bordet och ska stanna i olika poängzoner. Det var riktigt svårt att få rätt hastighet på pucken. Ena gången blev det för hårt så den trillade ner på andra sidan, nästa gång blev det för löst. En riktig rolig aktivitet att göra tillsammans och alla kan vara med.

Efter en timmes spelande gick vi vidare och åt lite god mat, så nu sitter jag i soffan och är fortfarande proppmätt. Det blev en mycket trevlig kväll och jag hoppas pensionärerna blev nöjda.